PreZero International

13.000 medewerkers
280 vestigingen
9 landen
Sinds 1927

PreZero zet zich in voor het verminderen van natuurlijke grondstoffen en afval. We willen de toekomst vormgeven met duurzame en efficiënte oplossingen. Verder denken voor een duurzaam morgen noemen we dat. Als internationale milieudienstverlener houden we ons bezig met afval- en recyclingmanagement. We zijn de milieudivisie van de in Neckarsulm gevestigde Schwarz-groep, die ook eigenaar is van de retailketens Kaufland en Lidl.

Organisatie

PreZero heeft ruim 13.000 medewerkers in 280 vestigingen in Duitsland, Polen, Zweden, België, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Italië en de VS. Samen met onze klanten verbinden wij economie met ecologie. We ondersteunen hen bij succesvolle en duurzame ontwikkeling. Ons belangrijkste doel is het sluiten van kringlopen. In Nederland heeft PreZero ruim 2.000 medewerkers op meer dan veertig locaties.

PreZero is verdeeld in drie business units: Dual, Recovery en Recycling. Hiermee heeft PreZero zelf belangrijke stadia in de waardeketen in handen. Met haar licentieactiviteiten vormt PreZero Dual de strategische schakel tussen producenten en afvalverwerkingsbedrijven. In de business unit Recovery zorgt PreZero voor de gescheiden inzameling, sortering en professionele verwerking van recyclebare materialen uit verschillende fracties. In onze business unit Recycling worden die materialen verwerkt tot nieuwe producten.

De Schwarz Groep geeft ons de mogelijkheid om nieuwe kringlopen te ontwikkelen om het verbruik van natuurlijke grondstoffen te verminderen. Zo kunnen we de volledige waardeketen doorlichten - van productie tot detailhandel, inzameling, sortering en recycling tot hergebruik - en slimme, nieuwe oplossingen ontwikkelen.

sorteerinstallatie

Visie & missie

Als milieudivisie van de Schwarz Groep zet PreZero zich in voor het behoud van grondstoffen in de hele waardeketen. Dat doen we vanuit één duidelijk gedachte: Verder denken voor een duurzaam morgen. 
Onze missie is om met onze innovatieve producten en diensten kringlopen te sluiten om zo grondstoffen te besparen. Want uiteindelijk willen we een waardeketen waarin geen grondstoffen worden verspild.